Graslandverbetering

• Adresgegevens • Contact/Kontakt • Inhoud • Aanspakelijkheid • Frato Nederlands • Frato Deutsch • Frato UK • Frato Francais • www.zaaien-na-mais.nl
   

 


 

 

Producten

Rijenstrooier
Transportwagens
Graslandverbetering
Dieren op Stro
Vingerwieder
Torsiewieder
Schoffelmachine
Wiedeg
Neteg
zaaien-na-mais.nl

 

6 meter breed grasland herstel 5in1 machine

 Meerdere graslandherstellers geleverd vanaf maart 2011 in 6 provincies klanten werkten 100 ha. per week met een zeer goede opkomst !!! 

Neem eens contact op met onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze graslandherstellers !!

Egaliseren mest molshopen (platen verend en verstelbaar in hoogte gemonteerd)
Per veld 10 voudig verstelbare grasland tanden veerstaal in olie gehard (geen wiedeg niet geschikt voor bv. mais) maken ingang voor water-lucht en zaad de tanden zijn per veld in tien standen verstelbaar voor meer en minder agressief werken afhankelijk van de staat van het weiland is de juiste keuze altijd mogelijk.
Zes rijen tanden per veld dus uitstekende overlapping.
De tandendragerbalken zijn aan beide zijde afgemonteerd met schijvenlagering hierdoor ontstaat een bewegelijk tandenveld dat zich ook in ongelijk terrein aanpast.
De tandenvelden kunnen hun werk onafhankelijk van de machine uitvoeren deze zijn aan 4 kettingen en aan een pendelsysteem gemonteerd Verwijderen muur mos dode wortelresten.
Pneumatisch doorzaaien (wordt geleverd met twee zaairollen 1 voor graszaad klaver etc. en 1 voor tarwe groenbemester etc.)
Zaaimachine standaard met 2 elektrische blowers 12Volt voor tot 40 kg/ha. zaaien als optie is een hydraulische blower mogelijk.
De zaaias wordt aangedreven door de aandrukrol voor rijsnelheid onafhankelijk zaaien.
Er is een keuze voor een voorraadtank van 180 ltr. en 400 ltr.
Als optie wordt een degelijk opstap/vulbordes gemonteerd.
Aandrukken met zware FARMflexwalsen(die je per stuk door 1 persoon niet van de grond af beurt- gehele machine gewicht 1500 kg.
ZEER GOEDE KWALITEIT PRIJS VERHOUDING)
Merk HATZENBICHLER De eerste perfekt werkende 6M.machine is begin maart afgeleverd bij Loonbedrijf Schimmel in Scherpenzeel een tweede machine is afgeleverd in de provincie Friesland en een derde in Groningen
Wij leveren tevens RVS. kunstmest doseerbakken 200-275 en 800 ltr. en 24 modellen strohakselaars-wiedeggen -schoffelmachines op maat met in de rij wieders
Bel Frato Wijchen tel.024-6411151 of tot 23.00 uur 0642-556.209

Wij brengen u gaarne in contact met reeds zeer tevreden gebruikers van deze gunstig geprijsde machine.

  1. Frame met steunwielen *.
    Het frame is stabiel uitgevoerd middels 100x100mm. balk met 3p. aanbouw en in hoogte verstelbare grote flenskogelgelagerde steunwielen ( 420mm). Deze stuurwielen zorgen voor een goede geleiding van de gehele machine.

  2. Parallellogram ophanging.
    Een zeer robuust geconstrueerd parallellogram vormt de verbinding tussen wiedegveld en frame. Dat zorgt voor een exacte bodemaanpassing * d.m.v. veerdruk.

  3. Wiedegveld
    Is met 5 tandendragers uitgevoerd. Deze tanden laten zich individueel instellen per tandendrager. Tevens voorzien van egalisatie plaat.

  4. De gedeelde aandrukwals drukt het zaad aan en zorgt voor een goede bodemsluiting.

De zaaimachine is exact af te stellen met de centrale draaiknop (Kg./Ha.). Tevens is de toevoer van zaad per zaaielement afzonderlijk met een schuif te bedienen. Het zaad wordt verspreid d.m.v. ketsplaatjes en de zaaibak wordt aangedreven via de aandrukrollen met een metaal-kogelgelagerde aandrijfcassette.
In de zaadbak is een vakverdeling , roeras en kijkglas ingebouwd.

Klaverzaaien is ook mogelijk tot zelfs 5 Kg/Ha (hiervoor is echter een extra aandrijfcassette nodig i.v.m. een extra vertraging van de zaaias.)

De zaaimachine kan ook los worden geleverd voor opbouw op rotorkopeg cultivator vorenpakker etc.

Opbouwzaaimachines in diverse bakbreedte en werkbreedte leverbaar.

Tevens leverbaar 6 meter breed hydraulisch klapbaar met pneumatische zaaimachine

NIEUW 2012 GRASLAND VERNIEUWER
WIJ MAKEN EN LEVEREN HET VERSCHIL TUSSEN GRASLAND DOORZAAIEN EN VERNIEUWEN

Daar waar doorzaaien niet meer mogelijk is maar een complete of gedeeltelijke vernieuwing van het weiland 
zonder scheuren is gewenst

NIEUW !! COMPACT EN OERDEGELIJK 100Ha. in 1 week gewerkt: perfect !!!